"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δράση Δευτέρα 23.1.2012

Την Δευτέρα 23.1.2012, στις 17:00, στην Υμηττού 251 και Βίνκελμαν στα γραφεία της 2ης δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 2ο όροφο, η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου, θα καταθέσει εγγράφως, στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν συνεδρίαση, το αίτημα της για παραχώρηση δημοτικού χώρου, για τις δραστηριότητες της.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
Κείμενο προς κατάθεση:

Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι που ζούμε σε μια γωνιά της Αθήνας τον Ν. Κόσμο. Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, νέοι, μεσήλικες, υπερήλικες, γενικά άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης.

Σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όταν η φτώχεια και η ανεργία μας χτυπούν τη πόρτα, όταν έχουμε μια άνευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή κατά του εισοδήματός μας, όταν η απογοήτευση και η κατάθλιψη μας κυριεύουν, όταν ο κίνδυνος της ανεργίας μας γεμίζει ανασφάλεια, όταν η αξιοπρέπειά μας καταρρακώνεται, συνειδητοποιήσαμε  ότι ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σ’ όλα αυτά που κάνουν για μας χωρίς εμάς.

·     Ξεκινήσαμε με μία συγκέντρωση- συζήτηση 350 ατόμων στο κινηματογράφο Μικρόκοσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Από τότε κάθε Πέμπτη έχουμε ανοικτή συνέλευση στο δημοτικό καφενείο στην πλατεία Χελντράϊχ- Λαγουμιτζή με συμμετοχή κάθε φορά 40- 50 συμπολιτών μας.
·     Δεν έχουμε  πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ μαζί με άλλους κατοίκους και έχουμε ήδη  καταθέσει 55 προσφυγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και μας έχουν δώσει κάτοικοι της περιοχής για κατάθεση  άλλες 40.
·     Έχουμε έλθει σε επαφή με ανέργους της γειτονιάς μας, για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και διεκδίκηση δωρεάν υγειονομικής  περίθαλψης για τους μακροχρόνια άνεργους.
·     Έχουμε επισκεφτεί  παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά για να ενημερωθούμε αν υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται από το σπίτι τους, για να πάρουμε μέτρα σίτισης είτε μέσω Δήμου, είτε άλλων φορέων ή και κατοίκων.
·      Τη 2η  ημέρα των Χριστουγέννων δίπλα στα μαγαζιά του Αγ. Σώστη, οργανώσαμε για συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα,  ανταλλακτικό παζάρι(ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια) και διανομή μεζέδων, κρασιού και γλυκών.
 Αυτή η πλούσια αγωνιστική και κοινωνική δραστηριότητα χρειάζεται να υποστηριχτεί από ένα χώρο που θα μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να μας βρίσκουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες και να έχουμε ένα χώρο που θα μπορούμε να έχουμε τα υλικά και οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για τις δραστηριότητές μας. Θα είναι ένας χώρος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Ζητάμε  από το Συμβούλιο:
Να μας παραχωρηθεί μια από τις αίθουσες που υπάρχουν στον Πολυχώρο, όπου είναι το θέατρο του Αγ. Σώστη, γιατί με τις δραστηριότητες που σας περιγράψαμε πιστεύουμε ότι είμαστε η συλλογικότητα της 2ης  Δημοτικής Κοινότητας με την πιο πλούσια δράση και συσπείρωση κατοίκων. Οι συνελεύσεις γίνονται μέχρι τώρα στο δημοτικό καφενείο της Χελντράϊχ, όπου οι σχέσεις μας και η εν γένει επαφή μας με το προσωπικό είναι άψογες. 
 Ίσως να μην σας βρίσκουν σύμφωνους όλες οι δραστηριότητες και οι απόψεις μας αλλά σε μια δημοκρατική πολιτεία θα πρέπει να  είμαστε ανοιχτοί στην άλλη άποψη. Υπενθυμίζουμε στους  αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής μας τα λόγια του μεγαλύτερου εκπρόσωπου του γαλλικού διαφωτισμού Βολταίρου: «Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου.»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: