"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης


Συνάντηση συλλογικοτήτων για συντονισμό δράσης

 Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στις ζωές μας και στα δικαιώματά μας. Πράγματα τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα -οι συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός, οι συντάξεις, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, τα βιβλία των παιδιών μας, τα ίδια τα σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία κτλ. κτλ.- διαγράφονται με νόμους και διατάγματα.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης δωσίλογων που καταστρέφει και ξεπουλάει τα πάντα στη χώρα μας, υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στις εντολές της Τρόικας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ) είναι ο δήμος Αθηναίων με επικεφαλής τον κ. Καμίνη: απολύει εργαζόμενους, κλείνει δημοτικά ιατρεία, διώχνει σε συνεργασία με την αστυνομία τους «Αγανακτισμένους» από το Σύνταγμα και φτάνει στο σημείο να αφαιρέσει ακόμη και τα παγκάκια για να μην κοιμούνται εκεί οι άστεγοι.
Οι ελεύθεροι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι καταλήψεις, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι συλλογικότητες που προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της αντίστασης και της αλληλεγγύης δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις και τις περισσότερες συκοφαντίες.
Οι επεμβάσεις των υπαλλήλων του κ. Παπουτσή στο Συμβούλιο του Έκτου Διαμερίσματος, με απειλές ότι επίκειται το κλείσιμο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και της Βίλας Αμαλίας• οι επερωτήσεις στη βουλή του ΛΑΟΣ για τη Δημοτική Αγορά με σαθρά επιχειρήματα• ο εμπρησμός στο Κτήμα Δρακόπουλου είναι μερικές από αυτές.
Οπότε, θεωρούμε σκόπιμο να καλέσουμε όλες τις συλλογικότητες της γειτονιάς μας αλλά και της Αθήνας γενικότερα για να συντονίσουμε τη δράση μας και να αποφασίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε αυτές οι εστίες αντίστασης να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αγωνίζονται.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης -Φ. Νέγρη 42- την Παρασκευή 13/1/2012 και ώρα 7 μμ.
Δύναμή μας η αλληλεγγύη.

http://agorakypselis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: