"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δράση στην εφορία 30.1.2012

 


-μια ενημέρωση για την σημερινή δράση της συνέλευσης στην εφορία,
 άπο συνελευσιώτες που παρευρέθηκαν


Σήμερα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε η παρέμβαση στην ΙΗ εφορία του Ν. Κόσμου.Ήμασταν περίπου 15 άτομα. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη και αγωνιστική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  Απλώσαμε το πανό, όσο για τη ντουντούκα, που ακουγόταν μέχρι τον 2ο όροφο έδινε τον μαχητικό τόνο στη συγκέντρωση.

 Πέρασε αρκετός κόσμος της γειτονιάς, πρόσωπα που πρώτη φορά γνωρίζαμε και κόσμος που είχε έρθει μια- δυο φορές στη συνέλευση και ήρθε να μας ξανασυναντήσει, καθώς και μια φιλική παρουσία από την γειτονική συνέλευση Κουκακίου, Μακρυγιάννη, Πλάκας . Δεν έφευγαν, κάθονταν μέσα στο κρύο συζητούσαμε τους ενημερώναμε για τη συνέλευση, τις προσφυγές και το χαράτσι.   Δώσαμε περίπου 250 φωτοτυπίες και ακούσαμε πολλά…….. μπράβο παιδιά.
 Από τη συνάντηση με την προϊσταμένη της εφορίας δεν βγήκε τίποτα. Μας είπε ότι είναι υποχρεωμένη, σαν δημόσιος υπάλληλος να κάνει το καθήκον της. Μόνο που η παράγραφος 14 του άρθρου που την αφορά είναι μια γενικούρα και θα τη φέρει σε δύσκολη θέση όπως παραδέχτηκε και η ίδια.  Η στάση της  έδειχνε ότι φοβάται τις αντιδράσεις τις γειτονιάς, αλλά δε θέλει να πάρει και θέση για το ζήτημα.
 Οι περισσότεροι υπάλληλοι της εφορίας ήταν κουμπωμένοι, κάποιοι όμως  πήραν το θάρρος και συμφώνησαν μαζί μας.
 Νομίζω ότι πρέπει να το επαναλάβουμε με συγκεκριμένους πλέον στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: