"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση στη ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου

Το Σάββατο 11/2 το πρωϊ, έξω από τη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου βρεθήκαμε περίπου 25 άτομα από τις συνελεύσεις Ν.Κόσμου, Δάφνης, Αγ. Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης. Το υποκατάστημα της ΔΕΗ λειτουργούσε κανονικά, παρά την απεργία. Εισήλθαμε στο κατάστημα και ζητήσαμε να δούμε την επικεφαλής. Θέσαμε τα παρακάτω:

1. Να υπάρξει ταμείο που να δέχεται τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το αντίτιμο του ρεύματος και όχι το χαράτσι.
Μας απάντησε ότι αυτό ήδη γίνεται, μόνο που την εξουσιοδότηση στον ταμία πρέπει με σφραγίδα και υπογραφή να την δώσει κάποιος άλλος υπεύθυνος.

2. Συζητήσαμε το θέμα του ανέργου γείτονά μας, που δεν πληρώνει το ρεύμα εδώ και 2 χρόνια.
Μας εξήγησε λίγο την διαδικασία, απ' όπου βγήκε το συμπέρασμα ότι η ΔΕΗ έχει την ίδια διαδικασία διακανονισμών που ακολουθεί, εδώ και χρόνια.

Έτσι, θεωρήσαμε σκόπιμο, να πάρουμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε αίτημα, το οποίο θα διαβιβασθεί στην διοίκηση της ΔΕΗ, όπου ζητήσαμε τα αναγραφόμενα στην αίτηση που φένεται στο τέλος.

Εν κατακλείδι, ζητάμε ουσιαστικά την αλλαγή της υπάρχουσας διαδικασίας διακανονισμών εξόφλησης των λογαριασμών, προκειμένου να ελαφρύνονται οι συμπολίτες μας των ευπαθών ομάδων (άνεργοι, χαμηλού εισοδήματος,κλπ), λόγω της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας, με τους συνεχείς και έκτακτους φόρους που μας επιβάλλονται με το επιχείρημα της κάλυψης της μαύρης τρύπας του χρέους.

Η παρέμβαση είχε επιτυχία, αλλά θα δούμε αποτέλεσμα μόνο αν η ΔΕΗ κατακλεισθεί από χιλιάδες παρόμοια αιτήματα, που να ζητούν αλλαγές στην διαδικασία διακανονισμού με πολλές- πολλές υπογραφές.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τους παρευρισκόμενους συναγωνιστές και η αίτηση υπεγράφη από άτομα και όχι από συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: