"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας 15/03/12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας στις 15 Μαρτίου
Ομόνοια στις 11 π.μ.
O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να την νιώσουν ποτέ.
Εφιάλτης είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και η ανεργία είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής τους.
Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012, ποσοστό που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι
Να ποιοι θέλουν πραγματικά να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.
Η ανεργία και η αθέατη όψη της (ελαστική εργασία, υποαπασχόληση) είναι αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων, της μη ανανέωσης συμβάσεων στο όνομα της κρίσης, των χιλιάδων λουκέτων. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου όπως εκφράστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την εργοδοσία που επεκτάθηκαν με τον παροξυσμό της κρίσης και των Μνημονίων. Είναι σαφές πως Συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφάλαιο επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών, αξιοποιώντας την στρατιά απελπισίας που αυτοί δημιούργησαν. Έτσι, λοιπόν, χρησιμοποιούν την ανεργία ως μοχλό πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων, ως μοχλό πίεσης για τον αφανισμό των συλλογικών μας δικαιωμάτων.
Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή, να σπάσουμε την απομόνωση, να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ζητήσουμε την αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τα κινήματα «δεν πληρώνω». Μα πάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, να βγάλουμε εμείς τους από πάνω, μια για πάντα στην ανεργία. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ:
·       Να συγκροτήσουμε συνελεύσεις και πρωτοβουλίες ανέργων σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.
·       Να απαιτήσουμε την εγγραφή  στα συνδικάτα όλων των ανέργων, των συμβασιούχων και των απασχολούμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη.
·       Να έρθουμε σε επαφή και να συντονίσουμε τη δράση μας.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:
·       Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. 
·       Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
·       Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων
·       Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
·       Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιουν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό.
·        Διασφάλιση των αμοιβών και των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας κλπ.
·       Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ άνεργους, εργαζόμενους, σωματεία, επιτροπές από εργατικούς χώρους, φοιτητές και μαθητές, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς για να δράσουμε ενωμένα, να αντισταθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένα, να ετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους χώρους συνεύρεσης και αλληλεγγύης, να πάρουμε πίσω την χαμένη μας ζωή, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων (ΣΩ .Β.Α.)
Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ομάδα ανέργων-επισφαλώς εργαζομένων του κοινωνικού κέντρου Βύρωνα
Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων―Ανέργων
Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ)
Εργατική Ενότητα Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος....Μικρό ενημερωτικό σημείωμα για την κινητοποίηση της Πέμπτης 15/03 στο Υπουργείο Εργασίας.
2η Κινητοποίηση για την ανεργία 22.3.2012


Πραγματοποιήθηλε σήμερα (σσ.17.3.2012) η κινητοποίηση των επιτροπών ανέργων, τοπικών και κλαδικών. Στο Υπ. Εργασίας (στη Σταδίου) δέχτηκε αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων ο διευθυντής, κ. Λεπενιώτης. Εξαρχής αποφασίσαμε ότι εμείς θέλουμε συνάντηση με τον Κουτρουμάνη και με κανέναν υπηρεσιακό. Για αυτό και στη συνάντηση δεν επιδιώξαμε κάποια σοβαρή συζήτηση. Ανακοινώσαμε επί της ουσίας τα αιτήματά μας, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στο κάλεσμα, και με βάση αυτό ζητήσαμε ραντεβού με τον Υπουργό. Ο Λεπενιώτης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Κουτρουμάνη και να οριστεί ένα ραντεβού την άλλη βδομάδα. Μιλώντας για το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ο Λεπενιώτης μας είπε για τον ν. 4052/2012, (Ά 41), άρθρο 138 με βάση το οποίο οι έχοντες κάρτα ανεργίας για το 2012 και 0 ένσημα μπορούν να σφραγίζουν βιβλιάρια. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία είπαμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστό και το ΙΚΑ δεν το εφαρμόζει. Ο ίδιος μετέφερε τις ευθύνες στο ΙΚΑ. Επιπλέον, θίξαμε για το ίδιο θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ελαστικά εργαζόμενοι, οι οποίο δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον νόμο. Η συζήτηση δεν επιχειρήθηκε από πλευράς μας να συνεχιστεί γιατί από τον συγκεκριμένο άνθρωπο καμία δεσμευση δεν μπορούσαμε να πάρουμε. 
Ακολούθησε μικρή συνέλευση στην πλ. Κλαυθμώνος στην οποία και αποφασίστηκε νέα πρωινή κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη, 22/3, επανέκδοση της αφίσας και του καλέσματος με τις νέες ημερομηνίες και συνέλευση αμέσως μετά στη Νομική. Επίσης, αντιπροσωπεία θα ανακοινώσει αυτές τις αποφάσεις στη συνέλευση των τοπικών επιτροπών και συνελεύσεων το Σάββατο στο Πάντειο.

1 σχόλιο:

nkosmos-sineleusi είπε...

http://nkosmos-sineleusi.blogspot.com/2012/03/2-2232012.html