"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ !

ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
     Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012, η εφημερίδα «ΤO ΒΗΜΑ» δημοσιεύει άρθρο του Γ.Ν. Λαμπρόπουλου, ο οποίος σ ένα ρεσιτάλ χυδαίας και προβοκατόρικης κοπτοραπτικής, παραθέτει κάποια αποσπάσματα  από παλαιότερο κείμενο της λαϊκής συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου για να την συνδέσει με τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε στις  25 Φεβρουαρίου σε βαγόνι του μετρό!!   
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=446268&h1=true

Ποια είναι η αλήθεια; 
Στις  9/2/2012 η λαϊκή συνέλευση Χολαργού-Παπάγου στις παραμονές των μεγάλων συγκεντρώσεων του τριήμερου ενάντια στην ψήφιση του Μνημονίου 2, μοίρασε ένα κείμενο στους σταθμούς του μετρό . Το κείμενο αυτό ήταν επί της ουσίας ένα κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό, προκειμένου να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο των σταθμών τις ώρες των συγκεντρώσεων με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται:  δυσκολία προσέλευσης και αποχώρησης των πολιτών στον τόπο της πορείας, παγίδευση των διαδηλωτών μέσα στα χημικάκαι την αγριότητα των «προστατών του πολίτη», έλλειψη σταθμού πρώτων βοηθειών κ.ά.
(ολόκληρο το κείμενο εδώ - http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com/2012/02/blog-post.html)

Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, κατά τον «έγκριτο» δημοσιογράφο Γ.Ν. Λαμπρόπουλο, αυτό το κείμενο αποτελεί απειλή που έγινε πράξη μετην τοποθέτηση της βόμβας στο μετρό!

Η συνέλευση Χολαργού-Παπάγου αντέδρασε άμεσα και πραγματοποίησε το ίδιο απόγευμα παρέμβαση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα να δημοσιευτεί τελικά η απάντησή της στην εφημερίδα.
 (
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=446374&wordsinarticle=%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82)
 Οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι για μία ακόμα φορά επιβεβαίωσαν το ρόλο τους.  Τον ρόλο της αναμετάδοσης των αστυνομικών και κρατικών απόψεων, τον ρόλο της σπίλωσης και συκοφάντησης  των κοινωνικών αγώνων . Υπό τον μανδύα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας , αποπροσανατολίζουν και  εκφοβίζουν συστηματικά την κοινωνία αποτελώντας το καλύτερο στήριγμα των οικονομικών και πολιτικών μας αφεντικών.

Παρόλ’ αυτά, είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να συνδέσουν τρομοκρατική ενέργεια  με μία ανοιχτή δημόσια διαδικασία, όπου κάτοικοι συζητούν και πράττουν για τις ζωές τους και δεν το θεωρούμε καθόλου τυχαίο.. Είναι εμφανής  ο φόβος της εξουσίας για την νέα πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά της.  Απέναντι στην διαρκή υποβάθμιση των ζωών μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε εγχειρήματα κοινωνικής αυτό-οργάνωσης συνθέτοντας μια πολύμορφη αγωνιστική καθημερινότητα με λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης εργαζομένων, συνελεύσεις ανέργων, κινήματα ανυπακοής σε φόρους , διόδια και χαράτσια, δομές αλληλοβοήθειας, (κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, χαριστικά παζάρια),  εγχειρήματα ανταλλακτικής οικονομίας  κ.α.

Στο πρόσωπο της λαϊκής συνέλευσης Χολαργού - Παπάγου βάλλεται κάθε λαϊκή συνέλευση,  κάθε άτομο, ομάδα ή συλλογικότητα που επιλέγει να αγωνίζεται  ενάντια στις λογικές αυτού του συστήματος. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: