"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ








  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στο Νέο Κόσμο δρα από τον Ιούνιο του 2011 η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέου Κόσμου, που καταγράφει στο ενεργητικό της πολλές παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, τη Δ.Ο.Υ., τη Δ.Ε.Η., το Δημοτικό Συμβούλιο, εργολάβους διακοπών ρεύματος, σχολεία της περιοχής, μαγαζιά εστίασης κλπ. Από τις σημαντικότερες δράσεις της Συνέλευσης είναι η συζήτηση-ενημέρωση για το χαράτσι της ΔΕΗ, η συγκέντρωση προσφυγών εναντίον του χαρατσιού με ίδια μέσα, ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια και συλλογικές κουζίνες σε διάφορες πλατείες της περιοχής σε τακτική βάση, όπως και δράσεις για την αυτοδιαχείριση της τροφής κλπ.
Ένώ η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέου Κόσμου έχει αυτή την πλούσια δράση, ξαφνικά στα μέσα Φλεβάρη 2012 πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο μια ιστοσελίδα αναφερόμενη στον ανύπαρκτο “Σύλλογο Κατοίκων Νέου Κόσμου”. Είναι πολλά τα ψέματα πίσω από αυτή την ιστοσελίδα:
-    Το “πιάτο της αγάπης”, που είναι μια κίνηση που πηγάζει άλλοτε από τα “μέλη των ΚΑΠΗ του Νέου Κόσμου”, άλλοτε από την (ανύπαρκτη) Ένωση Επαγγελματιών Ν.Κόσμου και τον (επίσης ανύπαρκτο) Σύλλογο Κατοίκων Ν.Κόσμου και πρόσφατα από τους (επίσης ανύπαρκτους) “Εθελοντές Αλληλεγγύης”, και απαιτεί από τους επιχειρηματίες εστίασης (πρόσφατα και από τις νοικοκυρές του Ν.Κόσμου) να παραδίδουν ημερησίως ένα πιάτο ζεστό φαγητό για “αλληλεγγύη” προς άγνωστους παραλήπτες.
-    Το “μεγάλο παζάρι του Ν.Κόσμου”, που ακολούθησε το “κίνημα πατάτας” και την πρωτοβουλία της Πιερίας και θεωρητικά πραγματοποιείται κάθε Κυριακή από τους “Εθελοντές”, και φυσικά δεν ξεκίνησε ποτέ, κέρδισε όμως αναγνωρισιμότητα.
-    Τα “εκθετήρια”, που απαιτούν οι “θυμωμένοι” Εθελοντές να τους παραχωρηθούν  ξενοίκιαστα καταστήματα δωρεάν για να στεγάσουν δήθεν “πρατήρια προϊόντων”.
-    Η “Μη Κερδοσκοπική Εταιρία” που δήθεν ήδη έχουν δημιουργήσει οι “Εθελοντές”,  δημοσιεύοντας αριθμό λογαριασμού και προτρέποντας τους καταναλωτές να συνεισφέρουν 150 ευρώ ώστε να γίνουν “ενεργά μέλη”, ή εναλλακτικά προσφέρουν τη δυνατότητα παραγγελίας με 50 ευρώ μέσω διαδικτύου για πώληση αγαθών μέσω ανύπαρκτου πρατηρίου στο Νέο Κόσμο (η φωτογραφία που δημοσιεύουν είναι καθαρό δείγμα photoshop!)

Και η μόνη αλήθεια:
-    Το “Black List” που δημιουργούν με δυσφημιστικές διαδικτυακές αναρτήσεις οι “δημοσιογράφοι” που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστοσελίδα και την “Εφημερίδα Τσέπης” που εκδίδουν αυτοί οι απατεώνες ώστε να εκβιάζουν τους τοπικούς καταστηματάρχες.

Η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέου Κόσμου ενημερώνει ότι οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου δεν έχουν καμία σχέση με τους ανύπαρκτους στην περιοχή “Εθελοντές Ν.Κόσμου”, τους εκβιασμούς και τις απάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: