"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ψήφισμα για τον συναγωνιστή Νίκο Κατσίφη

H Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέου Κόσμου καταγγέλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με φορείς και πολλούς κατοίκους, μετανάστες και Έλληνες, στην αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου 12/5 στην πλατεία Κύπρου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και της αντιρατσιστικής πορείας, από την Καλλιθέα μέχρι τη Ν. Σμύρνη, η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική. Επιχείρησαν μάλιστα χωρίς λόγο να απομονώσουν και να συλλάβουν μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση. Ευτυχώς αυτό απετράπη από την παρουσία Ελλήνων αγωνιστών, αλλά και από την υποδειγματική στάση και την αυτοσυγκράτηση των ίδιων των μεταναστών.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη έγινε την Κυριακή 13/5 όταν τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες: της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Πρόκειται για χυδαία κλιμάκωση της συνεργασίας αστυνομικών και φασιστικών ομάδων στην Καλλιθέα. Την ώρα που μετανάστες κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων, τρομοκρατούνται από τους αστυνομικούς και μόλις απελευθερώνονται δέχονται επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες, την ώρα που δεν συλλαμβάνεται κανένας φασίστας μαχαιροβγάλτης, την ίδια ώρα γίνονται συλλήψεις μεταναστών και Ελλήνων που απλά έχουν συμμετάσχει σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.

Η σύλληψη του συνδικαλιστή φανερώνει πώς κάποιοι κύκλοι της αστυνομίας έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τον αυταρχισμό και τις διώξεις, αμφισβητώντας ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν τη χρυση αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές συμμορίες, που δρουν στις γειτονιές.

Η φασιστική και αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διαλυθούν η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της σε κάθε γειτονιά.

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου
18/5/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: