"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προς σχολεία

Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν.Κόσμου συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες των Συλλόγων καθηγητών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής μας για ένα σύγχρονο, αλληλέγγυο και λειτουργικό Σχολείο, στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς ,με υλικοτεχνική υποδομή με δωρεάν θέρμανση και βιβλία, ώστε να καταρτιστούν άρτια τα παιδιά μας για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις σημερινές ημέρες των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μειωμένων μισθών και συντάξεων των χαρατσιών, της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους ,της υγείας και της παιδείας η ζωή όλων μας έχει δυσκολέψει και ταυτόχρονα έχει υποβαθμιστεί.

Σαν συνέλευση εκτός από τη συμμετοχή μας σε διεκδικητικούς αγώνες θεωρούμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση στις λαικές γειτονίες της Αθήνας είναι απαραίτητη. Για αυτούς τους λόγους διοργανώνουμε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της γειτονιάς ,συλλογικές κουζίνες και ανταλλακτικά παζάρια στις πλατείες του Ν.Κόσμου.
Πιστεύουμε ότι το σχολείο είναι μια κυψέλη συλλογικής δουλειάς που αναδεικνύονται τα σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας με αποτέλεσμα οι καθηγητές να είναι γνώστες των προβλημάτων των και των αναγκών των μαθητών τους.

Η συνέλευση έχει διάθεση και με μεγάλη χαρά θα συνεισφέρει με κοινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης , πολιτισμού και ενημέρωσης στο χώρο του σχολείου αφού βεβαίως το συναποφασίσουν όλες οι σχολικές συλλογικότητες όπως ακριβώς έχει γίνει σε άλλες περιοχές της Αθήνας από αντίστοιχες συνελεύσεις πχ της Αγ Παρασκευής, Σεπολίων –Κολωνού- Ακαδημία Πλάτωνα κλπ.

Στις σχολικές εκδηλώσεις δε που θα γίνουν με το τέλος της σχολικού έτους θα μπορούσαμε να συνδιοργανώσουμε ένα ανταλλακτικό παζάρι.


e-mail: nkosmos.sineleusi@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: