"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σάββατο 29/9, 11:00 π.μ. μετρό Δάφνης: Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 26/9
Στις 26 Σεπτεμβρίου ημέρα της γενικής απεργίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
επιτέθηκαν σε προσυγκεντρώσεις που έκαναν συλλογικότητες και συνελεύσεις των περιοχών Ζωγράφου, Αγ. Δημητρίου, Δάφνης και Παγκρατίου.

 Συγκεκριμένα  καλούσαν η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου, ο Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Βίλας Ζωγράφου, η Πρωτοβουλία κατοίκων Βύρωνα- Καισαριανή – Παγκράτι  η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου και η Λαϊκή Συνέλευση Δάφνης- Υμηττού.. Σκοπός των συγκεντρωμένων ήταν να πορευτούν προς το κέντρο της Αθήνας όπου θα έπαιρναν μέρος στη κεντρική απεργιακή πορεία.

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε αναίτια.
Ξυλοδαρμοί , προσαγωγές και συλλήψεις για τους νέους που αγωνιούν για το αύριο, που αγωνίζονται που αυτοοργανώνονται και δρουν στις γειτονιές τους

Με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες κατηγορούν νέα παιδιά για κακουργήματα. Τι ειρωνεία  η χρήση μάσκας να ποινικοποιείται και να αποτελεί κακούργημα.
 Με την αυταρχική λογική τους  θα πρέπει να οδηγήσουν στον εισαγγελέα χιλιάδες κόσμου που στις τελευταίες κινητοποιήσεις φορούσε μάσκα για να αντιμετωπίσει τα καρκινογόνα χημικά τους 

Η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Ν. Κόσμου συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες
και στις οικογένειες τους 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

το κείμενο-καταγγελία που ακολουθεί είναι απ' τη συνέλευση Αγ.Δημητρίου.. 

 Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΔΕΙΞΕ  ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Σήμερα το πρωί το κράτος έδειξε, για ακόμα μία φορά, το φασιστικό του πρόσωπο. Τελείως απρόκλητα και με ιδιαίτερη βία διέλυσε την προσυγκέντρωση, που είχε καλέσει η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, στα πλαίσια της σημερινής γενικής απεργίας. Στο κάλεσμα, που έγινε για τις 10:30 το πρωί στο μετρό της Δάφνης, ανταποκρίθηκαν δεκάδες ατόμων, μέλη συλλογικοτήτων και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ενώ η συγκέντρωση εξελισσόταν, δεκάδες μηχανάκια ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καθώς και περιπολικά κατέκλυσαν την πλατεία Καλογήρων. Αμέσως, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, προσπάθησαν να ελέγξουν και προσαγάγουν όσους δεν τους άρεσαν. Αμέσως όσοι ήμασταν στην πλατεία αντιδράσαμε σε όσα γινόντουσαν. Απαιτήσαμε το λόγο της αστυνομικής παρέμβασης και δηλώσαμε ότι είμαστε ένα σύνολο και θα υπερασπίσουμε το ελάχιστο δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε στα πλαίσια μία γενικής απεργίας. Η όλη επιχείρηση κατέληξε στην προσαγωγή 16 ατόμων και στη διάλυση της συγκέντρωσης. Χειρότερη βία υπήρξε στου Ζωγράφου, όπου η εκεί συγκέντρωση κατέληξε σε πολλούς τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις. Ανάλογα περιστατικά φασιστικής καταστολής έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες, σπάζοντας τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν. Ότι θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με συνελεύσεις άλλων γειτονιών, να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά, στην προσπάθειά τους να καταργήσουν κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις  και να μας οδηγήσουν σε καθεστώς φτώχιας και ανημπόριας. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, συνεπείς προς το σύνθημά μας, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Μπραχάμι, 26/9/2012
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου , διαδηλωτές από τις γύρω περιοχές
Η Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου καλεί σε συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 29/9, στις 11:00 στο μετρό Δάφνης. Η πορεία διοργανώνεται ως απάντηση στην κρατική καταστολή που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής απεργίας την Τετάρτη 26/9. Και ιδιαίτερα στα γεγονότα που έγιναν στις προσυγκεντρώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς σε Ζωγράφου, Μπραχάμι-Δάφνη και αλλού. Την Παρασκευή στις 17:00 στο μετρό Δάφνης θα πραγματοποιήσουμε μάζεμα για να δούμε από κοινού τα πρακτικά της πορείας.

Σήμερα Τετάρτη έγινε μικροφωνική στις 20:00 στο μετρό Δάφνης, ως ελάχιστη απάντηση στα όσα συνέβησαν.

Συντροφικά,
ανοικτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου


Το Σάββατο 29/9, στις 11:00 π.μ., στο μετρό Δάφνης καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 26/9. 
Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στη διάλυση των συγκεντρώσεων που είχαν καλέσει τοπικές συνελεύσεις σε Μπραχάμι και Ζωγράφου, στις δεκάδες προσαγωγές συμπολιτών μας, στους τραυματισμούς και τις συλλήψεις πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας. Κράτος και αφεντικά επιδιώκουν να καταστήσουν απαγορευτική ακόμα και αυτή την "ειρηνική" συμμετοχή σε γενική εργατική απεργία.
Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήσαμε μικροφωνική, ως ελάχιστη απάντηση στα γεγονότα του πρωινού, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων από τις γύρω περιοχές. Αντίστοιχες κίνησεις έγιναν σε Ζωγράφου (με πορεία) και Πετράλωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: