"για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς" - Ιωάννης Μακρυγιάννης

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νέα φοροεπιδρομή:Πέρνουμε τα μέτρα μας.Κυριακή 7/10 11 το πρωί πλατεία Φραντζή


1.000.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΤΟ 2011.ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;Εμείς, οι πολίτες - κάτοικοι του Νέου Κόσμου, εξακολουθούμε να νοιώθουμε βαθειάστο πετσί μας τη βάρβαρη πολιτική λιτότητας και απανθρωπιάς που μας θίγει όλουςανεξαιρέτως: εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες, άντρες, νέους ήλικιωμένους. Η βροχή από κεφαλικούς φόρους καταβαραθρώνει το εισόδημά μας,διαλύει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Μας στερεί το μέλλον μας.ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕΗ Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν. Κόσμου σας καλεί σε συζήτησητην Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 11:00πμστην πλατεία Φραντζή (Φραντζή 9 και Θαρύπου, απέναντι από το «ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΝΟΤΟΥ»)για να συζητήσουμε πώς μπορούμε πρακτικά να αντιδράσουμε απέναντιστη φετινή φοροεπιδρομή.Στη συζήτηση θα συμμετέχουν δικηγόρος και φοροτεχνικός.Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν. ΚόσμουWeb: http://nkosmos-sineleusi.blogspot.gr, E-mail: nkosmos.sineleusi@gmail.com, Τηλ: 6984 331933



Ανακοίνωση-κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Ν.Κόσμου

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν.  Το χρέος της χώρας αυξάνει.  Η δική μας ζωή χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και το Νέο Μνημόνιο Εξαθλίωσης έρχεται.

Η γενικευμένη αντίσταση του Λαού και η άρνηση πληρωμής των απαράδεκτων φόρων που επέβαλαν δια της βίας αναγκάζει τους υπαλλήλους της Τρόικα, Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη, να συμπεριφέρονται με όρους Μαφίας. Απειλούν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με φυλακίσεις, κατασχέσεις σπιτιών, με διακοπή της καταβολής των συντάξεων [ότι απέμεινε από αυτές] και κατασχέσεις μισθών.

Οι τράπεζες με τον άθλιο καθημερινό τους εκφοβισμό για κατασχέσεις μας σπρώχνουν στη δυστυχία, στη κατάθλιψη και στην αυτοκτονία.
Η μεθοδευμένη άνοδος του Φασισμού παραπλανεί και παραγκωνίζει τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ακόμα χειρότερα ο Ρατσισμός και ο Εθνικισμός καταστρέφουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική συνύπαρξη.

Και όμως οι Συλλογικές μας Δράσεις στις Γειτονιές έφεραν αποτελέσματα. Το χαράτσι της ΔΕΗ και οι διακοπές ρεύματος που ήταν και ο μεγαλύτερος εκβιασμός του εμποδίστηκαν. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σταματάνε να πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα δάνεια στις τράπεζες και περνάνε στην αντίσταση.
1. Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε το χαράτσι, στη ΔΕΗ ή μέσω ATM – internet. Συντονισμένα και αγωνιστικά κάνουμε αρχικά παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και απαιτούμε το διαχωρισμό του χαρατσιού από την αξία του ρεύματος, όπως έγινε και στο παρελθόν.
2. Διακηρύττουμε ανοικτά την άρνησή μας να πληρώσουμε και αυτό ακόμη το ρεύμα σε περίπτωση που η ΔΕΗ επιμείνει να ευθυγραμμίζεται με τις εντολές της τρόϊκας.
3. Συνεχίζουμε να κάνουμε μετά από κάθε πληρωμή ομαδικά εξώδικα, όπως πριν. Ήδη και άλλες συνελεύσεις κινούνται στο ίδιο πνεύμα (Κηφισιά).
4. Δεν κάνουμε αίτηση αποκοπής του χαρατσιού από το λογαριασμό, δεν πέφτουμε στην παγίδα τους.
5. Σε περιπτώσεις όπου μέρος της πληρωμής του ρεύματος προηγούμενων λογαριασμών κατακρατήθηκε για το χαράτσι, να προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα, ή μηνύσεις κατά της ΔΕΗ για υπεξαίρεση χρημάτων.
6. Αποφασίζουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας, στην συνάντηση-συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 7/10 στις11:00 π.μ. στο πάρκο της πλατείας Φραντζή(απέναντι από σταυρό του νότου)

 Συμμετέχουμε στη Λαϊκή Συνέλευση της γειτονιάς
ενημερώνουμε και ζητάμε την αλληλεγγύη των γειτόνων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: